Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ελαστικό με διάρκεια ζωής 130.000χλμ! Είναι εφικτό;
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ελαστικό με διάρκεια ζωής 130.000χλμ! Είναι εφικτό;

Διαβάστηκε από 8692 αναγνώστες - 9/6/2022

Το One είναι το νέο μοντέλο ελαστικού της Nokian, και η εταιρεία υπόσχεται πως έχει προβλεπόμενη διάρκεια ζωής 130.000km. Πώς κατάφερε να του χαρίσει τέτοια αντοχή;

Η φιλανδική Nokian είναι γνωστή κυρίως για τα χειμερινά ελαστικά που κατασκευάζει, κάτι αναμενόμενο από μία σκανδιναβική εταιρεία. Θέλοντας να επεκταθεί και στις υπόλοιπες κατηγορίες, εξέλιξε ένα ελαστικό 4 εποχών που ονομάζεται One, και, σύμφωνα με τη Nokian, θα αλλάξει τα δεδομένα, χάρη στην προβλεπόμενη διάρκεια ζωής που αγγίζει τα 130.000km.

Κοινοποίησέ το »


Η εταιρεία δηλώνει πως αυτό είναι εφικτό χάρη στα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή του νέου ελαστικού. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει αρκετή χρήση Kevlar στα πλαϊνά του, και ως εκ τούτου το Nokian One είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στις λακκούβες-«κρατήρες». Οι Φιλανδοί είναι τόσο σίγουροι για την αντοχή του, που δίνουν εγγύηση 130.000χλμ για ζημιές που έχουν προκληθεί από τέτοιες ανωμαλίες του δρόμου. Η εγγύηση μάλιστα διατίθεται χωρίς επιπλέον κόστος.



Η εταιρεία έχει χρησιμοποιήσει ξανά ίνες Kevlar στην κατασκευή ελαστικών, στα χειμερινά μοντέλα Hakkapeliitta LT3 και R3, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που εξοπλίζει ελαστικό όλων των εποχών με αυτή την τεχνολογία. Εκτός από την εξαιρετική αντοχή, η Nokian υπόσχεται πως το One έχει καλύτερη απόδοση στο βρεγμένο σε σχέση με το μοντέλο που αντικαταστεί, δηλαδή το Entyre 2.0. Επιπλέον, διαθέτει μικρότερη αντίσταση τριβής, κάτι που επιδρά θετικά στην κατανάλωση του οχήματος.

Το Nokian One θα κατασκευάζεται στην Ευρώπη και στο Tennessee των ΗΠΑ και θα διατίθεται στην αγορά της Αμερικής, σε 70 μεγέθη για ζάντες από 14 έως 20 ιντσών. Η λογική μας λέει πως η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί και σε ελαστικά που θα πωλούνται και στην Ευρώπη.



Αναμένουμε να δούμε το πώς θα ανταποκριθούν τα ελαστικά στα πέρασμα του χρόνου. Κάποιος που διανύει κατά μέσο όρο 20.000 χιλιόμετρα ετησίως, θα χρειαστεί πάνω από 6 χρόνια για να καλύψει τα 130.000km που υπόσχεται η εταιρεία, ένα διάστημα κατά το οποίο τα ελαστικά έχουν χάσει τις ιδιότητές τους και έχουν γίνει αρκετά σκληρά και «ξερά», με αποτέλεσμα να μην έχουν την κατάλληλη πρόσφυση.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις