Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η ανάγκη για βιωσιμότητα στην αυτοκίνηση
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ανάγκη για βιωσιμότητα στην αυτοκίνηση

Διαβάστηκε από 24018 αναγνώστες - 10/7/2023

Οι καιροί απαιτούν από τον χώρο του αυτοκινήτου να λύσει τα προβλήματα που ο ίδιος ο χώρος δημιουργεί: ενεργειακό αποτύπωμα και ρύπανση για αρχή

Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι περνάμε μια εποχή που τα γενικά χαρακτηριστικά του κλίματος αλλάζουν και ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι ο κύριος λόγος της αλλαγής αυτής, το θέμα δεν θέλει ιδιαίτερη σκέψη. Αν η ανθρωπότητα θέλει να διατηρήσει χωρίς περιορισμούς τις ελευθερίες που έχει κατακτήσει στον τομέα της μετακίνησης, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της με καινούργιο σκεπτικό και νέες τεχνολογίες.
 
Αυτό όπως όλοι παρατηρούμε γύρω μας, έχει ήδη αρχίσει να συμβαίνει. Σε νομοθετικό επίπεδο ας πούμε, η Ευρωπαϊκή Ένωση, για παράδειγμα, έχει θέσει στόχους για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από ηλεκτρικά μοντέλα ως το 2050 – από το 2035 και μετά όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται θα είναι ηλεκτρικά, οπότε παρέχει και κατάλληλα κίνητρα στους κατασκευαστές για να προβούν στη μετάβαση. Σε πολλές χώρες, όπως και στη δική μας, η αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου και φορτιστή επιδοτείται. Η υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης είναι ένα από τα βήματα που γίνονται προς τη βιωσιμότητα, αλλά όχι το μοναδικό. Η παραγωγή της απαιτούμενης αυτής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές είναι επίσης σημαντική, όπως και η χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων ανακυκλωμένων υλικών στα αυτοκίνητα. Ας δούμε όπως πιο συγκεκριμένα παραδείγματα για το πώς αντιμετωπίζουν οι εταιρείες του χώρου την ανάγκη για βιωσιμότητα.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις