Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μύθος ή πραγματικότητα: Λήγουν ποτέ τα ελαστικά;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μύθος ή πραγματικότητα: Λήγουν ποτέ τα ελαστικά;

19/5/2023

Αν τσεκάρεις το ελαστικό σου, θα δεις το DOT. Ξέρεις πόση σημασία έχει για την ποιότητα-αξία του κάθε ελαστικού; Η ημερομηνία παραγωγής σημαίνει ότι υπάρχει και ημερομηνία λήξης; Τι πρέπει να ξέρω.

Πόσο σημαντική η ημερομηνία παραγωγής; (DOT)

Είναι ευθύνη κάθε σωστού οδηγού να ξέρει πότε πρέπει να αντικαταστήσει τα ελαστικά του. Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ελαστικό πρέπει να έχει βάθος πέλματος τουλάχιστον 1,6 χιλ. στην περιφέρεια, προκειμένου να θεωρηθεί ασφαλές για οδήγηση. Οι ειδικοί, βέβαια, συνιστούν να διατηρείτε ένα βάθος τουλάχιστον 4 χιλ., με τον χρόνο χρήσης να διαφέρει ανάλογα με το στιλ οδήγησης και τις συνθήκες χρήσης (π.χ. μία κακή άσφαλτος φθείρει περισσότερο ένα ελαστικό).
 
Αντιθέτως, δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά για το πότε πρέπει να μην... αλλάξεις ελαστικό, αγοράζοντας ένα καινούργιο. Στο πλαϊνό πέλμα των ελαστικών, μεταξύ άλλων, αναγράφονται οι διαστάσεις και η ημερομηνία παραγωγής των ελαστικών. Αναφερόμαστε στο DOT (Department of Transport), στο οποίο και υπάρχουν 4 αριθμοί (π.χ. 4521). Οι δύο πρώτοι αριθμοί «45» υποδεικνύουν την εβδομάδα κατασκευής του ελαστικού (στην προκειμένη η 45η εβδομάδα), οι δύο τελευταίοι την χρονιά παραγωγής (στην προκειμένη το 2021).


Το όζον που υπάρχει στις υπεριώδεις ακτινοβολίες διαβρώνει το καουτσούκ των ελαστικών.

Το όζον που υπάρχει στις υπεριώδεις ακτινοβολίες διαβρώνει το καουτσούκ των ελαστικών.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις