Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Νέα τεχνολογία μειώνει τη φθορά ελαστικών κατά 30%

24/2/2021

Μία νέα τεχνολογία λανσάρει η εταιρεία ελαστικών Bridgestone, προσφέροντας μείωση της φθοράς του πέλματος έως και 30%, αλλά και μειωμένη αντίσταση κύλισης έως 6%. Πώς επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο;

Τρεις εταιρείες «κολοσσοί» στον τομέα των ελαστικών ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση μίας νέας επαναστατικής τεχνολογίας που θα αναβαθμίσει ραγδαία την ποιότητα και τα χαρακτηριστικά των ελαστικών. Ο λόγος για τη γνωστή σε όλους μας Bridgestone, την «ARLANXEO», κορυφαίος παραγωγός συνθετικής γόμας και την «Solvay» κορυφαία εταιρεία επιστημών και παγκόσμιος ηγέτης στο Υψηλά Βιοδιασπώμενο Πυρίτιο (HDS).

Οι τρεις αυτές λοιπόν εταιρείες εργάστηκαν από κοινού για την υλοποίηση της τεχνολογίας «TECHSYN», μιας νέας, από κοινού εξελιγμένης πλατφόρμας τεχνολογίας ελαστικών, που επιτρέπει στα ελαστικά να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις και να είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Πρόκειται για χημικά βελτιστοποιημένη συνθετική γόμα με εξειδικευμένο πυρίτιο, που αλληλεπιδρά σε μοριακό επίπεδο, για να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις, χωρίς συμβιβασμούς.

Στην πράξη, η νέα τεχνολογία επιτρέπει στα ελαστικά να επιτυγχάνουν καλύτερη απόδοση κατά της φθοράς έως 30% αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής και αντίσταση κύλισης μειωμένη έως 6% σε σύγκριση με άλλα συμβατικά θερινά ελαστικά της Bridgestone. Κάτι τέτοιο εννοείται πως επιτυγχάνεται χωρίς συμβιβασμούς στους υπόλοιπους τομείς απόδοσης. Καθώς η Bridgestone μεταμορφώνεται σε εταιρεία βιώσιμων λύσεων έως το 2050 - καθοδηγούμενη από το Επιχειρηματικό Πλαίσιο Βιώσιμης Ανάπτυξης και από μία σειρά μεσοπρόθεσμων στόχων με επίκεντρο τη βιωσιμότητα - η έναρξη της TECHSYN, μιας λύσης που δημιουργήθηκε με γνώμονα το περιβάλλον, σηματοδοτεί μια σημαντική καινοτομία σε αυτό το ταξίδι.



Τρεις ηγέτες του κλάδου ενώνουν τις δυνάμεις τους
Επιδεικνύοντας αυτό που μπορεί να επιτευχθεί μέσω στενής συνεργασίας και ανοιχτής προσέγγισης, η TECHSYN είναι το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας μεταξύ τριών ηγετών στον κλάδο τους, των Bridgestone, ARLANXEO και Solvay. Από ιδέα μετασχηματίστηκε σε πραγματικότητα μόλις μέσα σε 24 μήνες, η TECHSYN έγινε εφικτή χάρη στη μοναδική συνεργασία και κατανόηση μεταξύ των τριών εταιρειών και μια βαθιά συνδυασμένη γνώση των μοριακών μηχανισμών.

Η ευελιξία που παρέχει η TECHSYN είναι εφικτή χάρη στις μοναδικές προηγμένες εξελίξεις του πυρίτιου από την Solvay, την τεχνογνωσία της ARLANXEO στην ανάπτυξη, κατασκευή και παράδοση νέων πολυμερών ελαστικών και την καινοτόμο τεχνολογία σύνθεσης γόμας της Bridgestone. Η νέα αυτή τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τα οφέλη της σε διάφορες κατηγορίες ελαστικών και οχήματα και, χάρη στη μοναδική ευελιξία που διαθέτει, μπορεί να το κάνει σε συνδυασμό και με τις υπόλοιπες κορυφαίες τεχνολογίες ελαστικών της Bridgestone. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με την τεχνολογία ελαστικών χαμηλού βάρους ENLITEN της Bridgestone, είναι πιθανό το βάρος του ελαστικού να μειωθεί περαιτέρω, διατηρώντας την απόδοσή του.

Η Bridgestone ετοιμάζει την εφαρμογή της τεχνολογίας TECHSYN για μαζική παραγωγή, έχοντας κατά νου διάφορες κατηγορίες ελαστικών και οχημάτων. Οι Bridgestone, ARLANXEO και Solvay έχουν αναπτύξει έναν οδικό χάρτη πορείας τεχνολογιών, όπου η στενή συνεργασία θα είναι απαραίτητη για να ακολουθήσουν το πρότυπο που προσδιορίζεται από την TECHSYN και να δημιουργήσουν ακόμη αποτελεσματικότερες συνέργειες.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Laurent Dartoux, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Bridgestone EMIA δήλωσε: «Στην Bridgestone, έχουμε ως θεμελιώδες πιστεύω μας ότι η πρωτοποριακή καινοτομία και το μέλλον της κινητικότητας δεν μπορούν να επιτευχθούν χωρίς συνεργασία. Η συνεργασία, στην οποία βασίζεται η TECHSYN, έχει εξελιχθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει μια από τις πλέον ξεχωριστές, που έχουμε συμμετάσχει ποτέ. Ως παγκόσμιος ηγέτης σε προηγμένες λύσεις και βιώσιμη κινητικότητα, εξελισσόμαστε με γνώμονα την καινοτομία και τη βιωσιμότητα στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε στην Bridgestone. Μέσω της ανάπτυξης περιβαλλοντικών λύσεων όπως η TECHSYN, σημειώνουμε μεγάλη πρόοδο στην επίτευξη της συγκεκριμένης φιλοδοξίας».
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις