Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς αποφασίζω τι ζάντα να αγοράσω; Με ποια κριτήρια;

Πώς αποφασίζω τι ζάντα να αγοράσω; Με ποια κριτήρια;

10/4/2023

Κάθε είδος ζάντας έχει συγκεκριμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ξέρεις ποια είναι; Με τι κριτήρια πρέπει να αγοράσεις τις καινούργιες σου ζάντες;

Ελαφρύτερες και ομορφότερες οι ζάντες αλουμινίου

Η καλύτερη εξωτερική εμφάνιση τούς δίνει αρκετούς πόντους, για αυτό και είναι η διασημότερη από τις δύο κατηγορίες ζαντών. Τα υλικά κατασκευής τους είναι αλουμίνιο, βόριο, μεταλλικό νάτριο και επίσης τιτάνιο. Μερικές περιέχουν και μαγνήσιο, το οποίο προστίθεται για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της ζάντας με την ανάλογη αύξηση και του κόστους, ειδικά όσο αυξάνεται η περιεκτικότητα σε αυτό.
 
Πού κερδίζεις και πού χάνεις με τις ζάντες αλουμινίου;
Βασικό τους πλεονέκτημα είναι πως έχουν πολύ ελαφρύτερο βάρος αυτές της άλλης κατηγορίας, γεγονός το οποίο αυξάνει ορισμένες από τις επιδόσεις τού αυτοκινήτου όπως για παράδειγμα η επιτάχυνσή του. Επίσης, λόγω αυτού του χαρακτηριστικού, μειώνεται (έστω και ελάχιστα) η κατανάλωση καυσίμου. Τέλος, προσφέρουν πολύ μεγάλη βελτίωση στη συνολική εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, γεγονός που αποτελεί νο1 λόγο προτίμησης τους από πολλούς οδηγούς.
 
Από την άλλη πλευρά, εξαιτίας των λιγότερο ανθεκτικών υλικών του, σε σχέση με το ατσάλι το οποίο φημίζεται, εξάλλου, για την αντοχή του, είναι περισσότερο ευαίσθητες. Το συνολικό τους κόστος είναι επίσης υψηλότερο (σε μερικές περιπτώσεις κατά πολύ) ενώ και η επισκευή, αν και όποτε είναι δυνατή, είναι ιδιαίτερα δαπανηρή.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις