Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Πώς τα All Season ελαστικά κερδίζουν πόντους στην ελληνική αγορά;

Πώς τα All Season ελαστικά κερδίζουν πόντους στην ελληνική αγορά;

Διαβάστηκε από 2627 αναγνώστες - 20/2/2023

Τα θερινά ελαστικά πουλάνε σαν... ζεστό ψωμάκι, τα χιονολάστιχα αντιπροσωπεύουν ένα μικρό μερίδιο. Πώς η ενδιάμεση κατηγορία, τα 4 εποχών, κερδίζουν μεγαλύτερα μερίδια προτίμησης και πωλήσεων;

Πάνω από 10% το αγοραστικό τους μερίδιο

Τον περασμένο μόλις Σεπτέμβριο το μερίδιο αγοράς των All season ελαστικών εκτοξεύτηκε. Με άνοδο σε ποσοστό 16%, η αυξητική τάση της συγκεκριμένης κατηγορίας ελαστικών αποτυπώθηκε σε πολλαπλασιασμό του ποσοστού τους, παρότι συνολικά οι συνολικές πωλήσεις ελαστικών σημείωσαν μία διολίσθηση γύρω στο 25%. Είναι προφανές ότι το αγοραστικό κοινό εμπιστεύεται περισσότερο τη συγκεκριμένη κατηγορία, παρότι με τις καιρικές συνθήκες στην χώρα μας πρακτικά τα «βγάζεις» πέρα και με τα θερινά. Κι όμως, αν το ψάξεις περισσότερο θα δεις πως μόνο έκπληξη δεν είναι η άνοδος στις πωλήσεις των ελαστικών 4 εποχών.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Τα παίρνεις σχεδόν στην ίδια τιμή με τα θερινά

Επειδή το πρώτο που κοιτάζει κανείς είναι η τσέπη του, σας λέμε το εξής: τα ελαστικά 4 εποχών έχουν κοντινή τιμή με τα θερινά, επομένως το θεωρητικό μειονέκτημα του μεγαλύτερου κόστους «σβήνει». Μιλώντας με παραδείγματα, το premium ελαστικό της Bridgestone στην διάσταση 205/55 R16 91H μπορείς να το βρεις με διαφορά λίγων ευρώ ανά ελαστικό! Πιο συγκεκριμένα, ένα σετ θερινών ελαστικών Bridgestone Turanza T005 κοστίζει γύρω στα 344 ευρώ, την ώρα που το WeatherControl A005 των 4 εποχών θα το πάρεις περίπου 351 ευρώ χωρίς τοποθέτηση, σύμφωνα με μία γρήγορη έρευνα που πραγματοποιήσαμε.

Δεν σκαλώνουν χειμώνα - καλοκαίρι

Το γράφει και στο όνομά τους, μιλάμε για ελαστικά 4 εποχών. Αυτό είναι και το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα, πως τα βάζεις μία φορά τον χρόνο για να είσαι ξέγνοιαστος ότι θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο. Ασπροπρόσωπο σε θέματα ασφάλειας, αλλά και πιο άνετο σε θέμα οικονομίας και ευκολίας, καθώς ούτε αντικατάσταση χρειάζεται να κάνεις μόλις αλλάζει ο καιρός, ούτε είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις π.χ. χιονολάστιχα μόλις «βαρύνουν» οι καιρικές συνθήκες.
 
Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται και από διεθνή test στα οποία συγκρίνονται ελαστικά 4 εποχών με θερινά. Σε απαιτητικές δοκιμασίες τα All season αποδεικνύουν τις προδιαγραφές τους, κυρίως σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που έχουν ήδη έρθει στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, τα θερινά ελαστικά περισσότερο σε πιο ήπια καιρικά φαινόμενα, έχοντας εξαιρετική πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Από την άλλη πλευρά, τα 4 εποχών λειτουργούν υπερτερούν στην πρόσφυση στο χιόνι και στον πάγο, ενώ παραμένουν αποτελεσματικά ακόμη και κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Αν έχουν Mud & Snow καλύπτεσαι στο νόμο για χιονοαλυσίδες

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό advantage των All season ελαστικών είναι πως σε καλύπτουν ως προς τη νέα νομοθεσία περί χιονοαλυσίδων. Μιλάμε για την υποκατηγορία των ελαστικών με ένδειξη «M+S» (Mud & Snow) και το χαρακτηριστικό αλπικό σύμβολο με νιφάδα χιονιού και ένα βουνό με τρεις κορυφές. Τα συγκεκριμένα ελαστικά έχουν πιστοποίηση υψηλής απόδοσης για ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο στο χιόνι, σε παγωμένους δρόμους και σε γενικότερες χαμηλές θερμοκρασίες. Επομένως, όποιος αγοράσει ελαστικά 4 εποχών με σήμανση «M&S» δεν χρειάζεσαι χιονοαλυσίδες ή χιονοκουβέρτες, όπως υποχρεούται από το νόμο να έχει κάθε οδηγός, σε ακραίες καιρικές συνθήκες από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Απρίλιο.
 
Γιατί πουλάνε σαν... ψωμάκι τα All Season ελαστικά;
Αν έχουν «M&S» σήμανση δεν βάζεις χιονοαλυσίδες
Έχουν παρόμοιο κόστος με τα θερινά
Είναι συνδυαστικά πιο αποτελεσματικά στις 4 εποχές
Τον χειμώνα είναι πιο ασφαλή από τα θερινά
Θα σκεφτόσουν να βάλεις 4 εποχών αντί για θερινά ελαστικά;
 
Εσύ τι ελαστικά βάζεις στο αυτοκίνητό σου; 4 εποχών ή θερινά;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις