Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Σωστό ή λάθος: Αλλάζω μόνο ένα ελαστικό στο αυτοκίνητο;

Σωστό ή λάθος: Αλλάζω μόνο ένα ελαστικό στο αυτοκίνητο;

Διαβάστηκε από 5331 αναγνώστες - 13/3/2023

Για οικονομία στην τσέπη, μπορεί να σκεφτείς να χαλάσεις μόνο ένα χαλασμένο ελαστικό, αφήνοντας τα υπόλοιπα χωρίς αντικατάσταση. Σωστό ή λάθος;

Η σωστή αλλαγή των ελαστικών είναι το Α και το Ω στην ασφάλεια

Μπορεί στη θεωρία να φαντάζει ως μια απλή επιδιόρθωση, η αντικατάσταση ενός ελαστικού στο όχημά σας, αντί για δύο ή τέσσερα, μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ακούσιες (και ατυχείς) συνέπειες. Μάθετε ποιες είναι αυτές οι συνέπειες και τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αντικατάσταση των ελαστικών. Αν θέλεις να έχεις βέλτιστο χειρισμό του οχήματος, με οδηγική άνεση και πρόσφυση στο δρόμο, συνιστάται γενικά να αντικαταστήσετε και τα τέσσερα ελαστικά ταυτόχρονα. Η αντικατάσταση ενός  μόνο ελαστικού κάθε φορά, μπορεί να προκαλέσει προκλήσεις στο δρόμο, καθώς το ένα ελαστικό θα έχει διαφορετικό βάθος πέλματος και έτσι διαφορετικές ικανότητες επιτάχυνσης, φρεναρίσματος και χειρισμού από όλα τα άλλα.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Το... αυτοκίνητο και τα παπούτσια

Δείτε το από μία διαφορετική οπτική. Φανταστείτε να είστε δρομέας και ένα από τα παπούτσια σας να έχει τρύπα στο κάτω μέρος και αντί να αγοράσετε ένα νέο ζευγάρι, αγοράζετε μόνο ένα παπούτσι. Προσπαθώντας να τρέξετε με ένα ολοκαίνουργιο και ένα φθαρμένο παπούτσι θα αισθανόταν σίγουρα εκτός ισορροπίας, με αποτέλεσμα να σταματήσετε γρήγορα την προσπάθεια.
 
Κάτι αντίστοιχο έχετε και στο αυτοκίνητό σας, αν αλλάξετε μόνο ένα ελαστικό. Οι σημαντικές διαφορές φθοράς μεταξύ των ελαστικών μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τη συνολική απόδοση και σταθερότητα του οχήματος. Επιπλέον, τα ηλεκτρονικά και μηχανικά συστήματα του αυτοκινήτου σας ενδέχεται να δυσκολεύονται να ερμηνεύσουν πληροφορίες από τα ελαστικά σας όταν τα δεδομένα που λαμβάνουν είναι διαφορετικά και για τα 4.
 
Εκτός των παραπάνω, ορισμένοι κατασκευαστές οχημάτων έχουν συγκεκριμένες συστάσεις ή περιορισμούς κατά της αντικατάστασης λιγότερων από τεσσάρων ελαστικών. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του κατόχου σας για να δείτε τι συνιστά ο κατασκευαστής σας.
 
 
Τι συμβαίνει αν αλλάξεις ένα ελαστικό
 
υπάρχει ανομοιόμορφη φθορά στα ελαστικά
χάνεις πόντους σε χειρισμό και άνεση
παίρνεις λάθος ενδείξεις από το TPMS
η... σχέση των παπουτσιών με τα ελαστικά
 
Εσύ τι κάνεις; Αγοράζεις καινούργια 4άδα ή αλλάζεις μόνο το χαλασμένο ελαστικό;

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις