Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι οι ζάντες σου θέλουν επισκευή

Τα 5 σημάδια που δείχνουν ότι οι ζάντες σου θέλουν επισκευή

6/11/2023

Οι ζάντες έχουν πολύ μεγάλη σημασία για την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου σου. Όπως φροντίζεις τα ελαστικά σου, έτσι πρέπει να προσέχεις τις ζάντες και να τις αντικαθιστάς όταν δεις τα σημάδια. Πάμε να δούμε τα 5 «μηνύματα» που δείχνουν ότι οι ζάντες σου θέλουν επισκευή.

Μία λυγισμένη ζάντα θέλει άμεσα επισκευή

Έχουμε μιλήσει ξανά για την σημασία των ζαντών. Οι διαφορές ανάμεσα στις ζάντες αλουμινίου και τις ατσάλινες επηρεάζουν την οδική συμπεριφορά, σίγουρα όμως όχι στον βαθμό που το κάνει μία λυγισμένη ζάντα.
 
Διότι οδηγώντας καθημερινά σε δρόμους με πολλές, περιβόητες λακκούβες το πιο πιθανό είναι να «πέσουμε» σε μία από αυτές παρά να καταφέρουμε να τις αποφύγουμε όλες. Στην αρχή σκεφτόμαστε «σιγά μια λακκούβα είναι το αυτοκίνητο μου αντέχει ένα τέτοιο χτύπημα»,  όμως όταν παρατηρήσουμε τις ρόδες του οχήματος μας, βλέπουμε τη ζάντα λυγισμένη ή γρατζουνισμένη. Πολλοί οδηγοί υποθέτουν, λανθασμένα, ότι οι λυγισμένες ζάντες είναι απλώς μικρές δυσκολίες που δεν απαιτούν επισκευές. Στην πραγματικότητα, όταν λυγίζει η ζάντα του ελαστικού,  μπορεί να έχει δραματική επίδραση στον τρόπο λειτουργίας του οχήματός. Τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν από μια λυγισμένη ζάντα και αποδεικνύουν ότι χρειάζεται επιδιόρθωση είναι τα παρακάτω.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις