Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ποια λάστιχα πουλάνε περισσότερο στην Ελλάδα?

Διαβάστηκε από 11443 αναγνώστες - 14/10/2019

Ποια λάστιχα πουλάνε περισσότερο στην Ελλάδα αλλά και πως θα επιλέξετε το καλύτερο. Διαβάστε τις ετικέτες και μη τη πατήσετε ξανά.

Πότε ένα ελαστικό μπαίνει στη κατηγορία ως best seller. Πώς να τα αξιολογήσετε μόνοι σας.
Για να καταφέρει ένα ελαστικό να χαρακτηριστεί ως best seller πρέπει να πληροί μερικά κριτήρια. Η εμπορική επιτυχία ενός ελαστικού εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Η ποιότητά του και οι επιδόσεις του στο στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα είναι το πρώτο και σημαντικότερο. Φυσικά, τεράστιο ρόλο παίζει και το βάρος του ονόματος της εταιρίας ελαστικών. Εταιρία η οποία είναι καταξιωμένη και προτάσσει συνεχώς νέες τεχνολογίες στα λάστιχα ενώ παράλληλα εξελίσσει τις  ήδη υπάρχουσες ( π.χ. γόμες και πέλματα). Ακόμη, στην ελληνική αγορά πολύ σημαντική είναι και η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας ελαστικών, αφού η τελική επιλογή μπορεί να εξαρτηθεί από μερικά ευρώ.

Τώρα πως μπορείτε εσείς να το αξιολογήσετε; Ο πιο εύκολος τρόπος είναι κοιτώντας την ενεργειακή του ετικέτα, μια ετικέτα η οποία το κατατάσσει ανάλογα με την αντίσταση κύλισής του, το δείκτη πρόσφυσης στο βρεγμένο οδόστρωμα και το θόρυβο (σε ντεσιμπέλ) που παράγει. 
 
Ποια είναι τα best sellers ελαστικά της ελληνικής αγοράς;
Στην αγορά δύο είναι οι πιο συνηθισμένες διαστάσεις ελαστικών. Πρόκειται για τις 185/60 R14 και 205/55 R16 οι οποίες συναντώνται στις δημοφιλέστερες κατηγορίες οχημάτων, δηλαδή τα μικρά και τα μικρομεσαία.  Εκτός όμως από τις διαστάσεις, ψηλά στη λίστα επιλογής βρίσκεται ο επιθυμητός συνδυασμός οικονομίας – καλών επιδόσεων. Με άλλα λόγια, να έχουν καλή συμπεριφορά σε βρεγμένο και στεγνό δρόμο, ενώ να καταφέρνουν χαμηλή αντίσταση κύλισης αρά και μικρότερη κατανάλωση.
Ακόμη, στοιχείο που χαρακτηρίζει όλα τα best sellers ελαστικά της ελληνικής αγοράς είναι η δυνατότητα χρήσης τους καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου και καλύπτοντας πολλαπλές ανάγκες. Έτσι, στην Ελλάδα οι οδηγοί προτιμούν ελαστικά με all around ικανότητες καθώς πρακτικά δεν έχουμε ακραίες καιρικές συνθήκες που κρατάνε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
   
Μεταχειρισμένα ελαστικά: Το φθηνό που θα το πληρώσετε… πολύ ακριβό!
Κάποιοι καταναλωτές καταφεύγουν στη λύση των μεταχειρισμένων ελαστικών κυρίως λόγω τιμής. Μπορεί τα μεταχειρισμένα ελαστικά να είναι πολύ πιο οικονομικά (κάτω από το μισό κόστος σε σχέση με τα καινούργια), όμως θεωρούνται εντελώς αναξιόπιστα, χωρίς εγγύηση, ενώ και οι επαγγελματίες του κλάδου όχι μόνο δεν τα προτείνουν, αλλά τα θεωρούν επικίνδυνα για την οδική ασφάλεια και βέβαια πολύ δαπανηρά, αφού πολύ σύντομα θα χρειαστεί και πάλι να τα αντικαταστήσετε.
Επιπλέον, τα μεταχειρισμένα ελαστικά μπορείτε να τα βρείτε κυρίως σε e-shop, όπου δεν διευκρινίζεται από πού προέρχονται (εξωτερικό, ιδιώτες ή εταιρείες), πόσο φθαρμένα είναι, ενώ συγχρόνως πολλά είναι τα τρικ που σκαρφίζονται διάφοροι έμποροι, προκειμένου τα εν λόγω ελαστικά να δείχνουν σε καλή κατάσταση χωρίς στην πραγματικότητα να είναι.
 
Λεξικό ελαστικών. Τα μαθαίνεις μια φορά και καθάρισες.
Στο προφίλ ενός ελαστικού υπάρχουν αρκετές ενδείξεις και πολλά νούμερα που μαρτυρούν αρκετά «μυστικά» για την ποιότητα, την ηλικία και την αντοχή του ελαστικού.
Δείτε το λεξικό και μάθετε κάθε ένδειξη και τι αντιπροσωπεύει.
  • MAX PRESS: Ένδειξη μέγιστης πίεσης
  • MAX LOAD: Ένδειξη μέγιστου φορτίου σύμφωνα με το DOT (Υπ. Μεταφορών Η.Π.Α.)
  • TREADWEAR: Δείκτης φθοράς
  • TRACTION: Δείκτης πρόσφυσης
  • TEMPERATURE: Δείκτης αποβολής θερμότητας
  • 215: Πλάτος πέλματος σε χλστ.
  • 65: Ύψος προφίλ ελαστικού (ποσοστό αναλογίας του μεγέθους του πλαϊνού τμήματος, δια του πλάτους του πέλματος επί τοις εκατό)
  • R (Radial): Τύπος ελαστικού (κατασκευή με ακτινωτά λινά)
  • 15: Διάμετρος ζάντας σε ίντσες
  • 96: Δείκτης φορτίου
  • V:Δείκτης ταχύτητας

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις