Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Τεστ Ελαστικού: Goodyear EfficientGrip Performance 2

Διαβάστηκε από 15463 αναγνώστες - 1/5/2021

Tο νέο ελαστικό της Goodyear, EfficientGrip Performance 2 υπόσχεται ακόμα περισσότερα χιλιόμετρα και ο καλύτερος τρόπος για να το ανακαλύψουμε είναι ένα τεστ μακράς διαρκείας. Πώς συμπεριφέρθηκε στη διαδικασία επιβράδυνσης σε στεγνό και βρεγμένο;

Η Goodyear εξελίσσει συνεχώς τα ελαστικά της σε κάθε κατηγορία και το γνωστό EfficientGrip δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί από τον κανόνα. Ο αντικαταστάτης του επιτυχημένου ελαστικού ακούει στο όνομα EfficientGrip 2 και παρουσιάζει μια σειρά από καινοτομίες, ώστε να συνδυάζει μεγάλη αντοχή αλλά και κορυφαίο κράτημα σε όλες τις συνθήκες.

Επισκεφτήκαμε λοιπόν το κατάστημα Biliris (Κων/νου Περρίκου 20, Αθήνα) για να τοποθετήσουμε τα νέα ελαστικά της Goodyear σε μια αρκετά δημοφιλή διάσταση 205/55 R17 (το EfficientGrip Performance 2 είναι διαθέσιμο σε 45 διαστάσεις) και να γράψουμε πολλά χιλιόμετρα μαζί τους, ώστε να δούμε και στην πράξη όλα τα παραπάνω.



Λίγα μόλις μέτρα μετά την τοποθέτηση, μπορείς να αισθανθείς την ποιοτική κύλιση αλλά και το χαμηλό επίπεδο θορύβου χάρη στην τεχνολογία SoundComfort. Μέσω ενός ηχοφράγματος μειώνονται οι δονήσεις του αέρα στο εσωτερικό των ελαστικών, στοιχείο που συμβάλλει σημαντικά στην άνεση όπως διαπιστώσαμε μετά από πολύωρη χρήση σε κάθε είδους δρόμο. Είναι μια λεπτομέρεια που δεν μετρά μόνο αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα στην καθημερινότητα, αφού τα 70db που παράγει θα τα εκτιμήσεις σίγουρα και στο πρώτο σου μεγάλο ταξίδι.

Μετά από τα απαραίτητα χιλιόμετρα ¨στρωσίματος¨, το Efficient Grip έδειξε τον καλύτερό του εαυτό και μέχρι στιγμής που το κοντέρ έχει γράψει περίπου 3.000χλμ επιτελεί άριστα τον σκοπό του, αφού διατηρεί στο ακέραιο την αποτελεσματικότητά του και την πρόσφυσή ακόμα και στους γνωστούς ελληνικούς δρόμους. Ζεσταίνεται γρήγορα και δίνει σωστή πληροφόρηση στον οδηγό, ενώ ο σχεδιασμός με τις μεγαλύτερες λωρίδες στο κέντρο του πέλματος επιτυγχάνει μεγάλη ακαμψία συμβάλλοντας στη σταθερότητα στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης. Ιδανικό λοιπόν και για γρήγορη οδήγηση αφού σε οριακές καταστάσεις θα χάσει προοδευτικά την πρόσφυσή του χωρίς απότομα ¨ξεκολλήματα¨.



Παρότι όμως πρόκειται για θερινό ελαστικό, υπόσχεται κορυφαίες επιδόσεις και στο βρεγμένο οπότε είναι ιδανικό για όλο τον χρόνο στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Το φαινόμενο της υδρολίσθησης σπάνια έκανε την εμφάνισή του ακόμα και όταν το επιδιώξαμε περνώντας με αρκετά χιλιόμετρα πάνω από τελείως βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ εξίσου σταθερό αποδείχτηκε και στο φρενάρισμα, αφού χάρη στην τεχνολογία Wet Braking της Goodyear το νερό απωθούταν γρήγορα, κάνοντας το ABS να δουλεύει μόνο σε οριακές καταστάσεις.

Όπως προαναφέραμε το Goodyear EfficientGrip Performance 2 υπόσχεται να παρέχει επιδόσεις και ασφάλεια με εντυπωσιακή χιλιομετρική απόδοση, αυξημένη κατά 50% συγκριτικά με τον προκάτοχό του. Μία από τις σημαντικότερες καινοτομίες του ονομάζεται Mileage Plus Technology και αφορά το πέλμα του ελαστικού το οποίο διακρίνεται για την υψηλή ελαστικότητά του συμβάλλοντας στη μικρότερη φθορά που προκαλείται από το τραχύ οδόστρωμα, ενώ παράλληλα είναι ικανό να αντεπεξέλθει σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών.



Για να είμαστε λοιπόν 100% σίγουροι για την αποτελεσματικότητά του χρησιμοποιήσαμε ειδικά όργανα με τα οποία μετρήσαμε την απόσταση ακινητοποίησης σε φρενάρισμα πανικού από τα 80-0χλμ/ώρα. Αξιοσημείωτη ήταν η επαναληψιμότητα τόσο στο στεγνό οπού χρειάστηκαν 25.9 μέτρα όσο και στο βρεγμένο όπου απέδειξε για άλλη μια φορά τα λεγόμενα της Goodyear διανύοντας μόλις 0.6 μέτρα παραπάνω. Το μόνο που μένει τώρα είναι να δείξει τον καλό του εαυτό και όταν επανέλθουμε με νέες μετρήσεις μετά από αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις