Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Αξίζει να αλλάξω τις ζάντες που λέει ο κατασκευαστής;

Αξίζει να αλλάξω τις ζάντες που λέει ο κατασκευαστής;

Διαβάστηκε από 7989 αναγνώστες - 25/9/2023

Ξέρεις ότι αλλάζοντας ζάντες επηρεάζεται σημαντικά και ο τρόπος οδήγησης του αυτοκινήτου σου; Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα σε κάθε αλλαγή ζάντας.

17άρες ή 18άρες; Πέλμα ή προφίλ;

Η τοποθέτηση μίας μεγαλύτερη ζάντας στο αυτοκίνητο συνεπάγεται μερικά θετικά, αλλά και ορισμένες αρνητικές συνέπειες. Για παράδειγμα αν επιλέξεις μία μεγαλύτερη διάμετρο (όπως από 17 έως 18 ίντσες), χρειάζεται επίσης να βάλεις ελαστικά που να ταιριάζουν. Αυτά τα ελαστικά χρειάζονται χαμηλότερο προφίλ (ή ύψος πλευρικού τοιχώματος) για να διατηρηθεί το κατάλληλο διάκενο για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα χτυπήματα και τις λακκούβες, γεγονός που κάνει την ανάρτηση να συμπιέζεται πλήρως και να αναπηδά. Εάν η διάμετρος του τροχού αυξηθεί κατά μία ίντσα, το ύψος του ελαστικού θα πρέπει να μειωθεί ανάλογα για να αντισταθμιστεί, ώστε η συνολική διάμετρος να παραμείνει ίδια.
 
Για παράδειγμα, εάν το αρχικό μέγεθος ελαστικού είναι 215/65R17 και αγοράσετε ζάντες 18 ιντσών, το σωστό ελαστικό για τις μεγαλύτερες ζάντες μπορεί να είναι 225/55R18, με τις διαφορές να είναι η μεγαλύτερη διάμετρος, το φαρδύτερο πέλμα (225 χιλιοστά αντί για 215) και χαμηλότερο προφίλ, 55 αντί για 65. Αυτό σημαίνει ότι το ύψος του πλευρικού τοιχώματος είναι 55 τοις εκατό του πλάτους του πέλματος.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις