Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τι να προσέξετε στην αλλαγή ελαστικών και τη σωστή αγορά τους

Διαβάστηκε από 6238 αναγνώστες - 31/8/2018

Η Τζαβάρας ΑΕ σας συμβουλεύει για την αλλαγή και τη σωστή αγορά των ελαστικών σας.

Το ελαστικό του αυτοκινήτου μας είναι το μοναδικό σημείο επαφής του οχήματος με το δρόμο. ΓιΆ αυτό η σωστή επιλογή και σωστή χρήση του θα μας εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και τη μέγιστη ασφάλεια.
 
Η Τζαβάρας A.E. σας ενημερώνει για τα χαρακτηριστικά των ελαστικών και τη σωστή χρήση τους.
Βάθος πέλματος:
           
Το βάθος πέλματος μας ορίζει εκ πρώτης το κατά πόσο ασφαλές και καλό είναι το ελαστικό μας. Το νόμιμο όριο είναι 1,6 mm, όμως συνιστάται τα ελαστικά να αντικαθιστώνται όταν φτάνουν περίπου στα 3mm.Οι επιδόσεις σε βρεγμένο έδαφος μειώνονται ανάλογα με το βάθος πέλματος. Επιπλέον, να μην ξεχνάμε και τον έλεγχο της ρεζέρβας μας ώστε να μας εξυπηρετήσει σωστά εν ώρα ανάγκης.,
 
Πίεση ελαστικών:
           
Διατηρώντας τη σωστή πίεση ελαστικών έχουμε ασφάλεια και
σιγουριά για το όχημα μας. Καλό είναι να ελέγχουμε την πίεση ελαστικών μια φορά το μήνα όταν τα ελαστικά είναι κρύα και ιδίως μετά από ένα ταξίδι. Σημαντικό είναι να γνωρίζετε ότι η απόσταση ακινητοποίησης μειώνεται εάν η πίεση δεν είναι σωστή.
 
Ακεραιότητα ελαστικών και φθορές:
Μπορούμε να ελέγχουμε τα ελαστικά μας τακτά για τυχόν ζημιές ορατές. Προσκρούσεις σε λακκούβες, σε κράσπεδα και άλλα εμπόδια μπορούν να δημιουργήσουν εξογκώματα ή κοψίματα στα ελαστικά .Εάν δούμε κάποια φθορά ή αν δεν είμαστε σίγουροι για το μέγεθος της ζημιάς, επικοινωνούμε με έναν ειδικό να τα εκτιμήσει σωστά.
Φθορά χρόνου και ημερομηνία λήξης:
 
Όταν αγοράζουμε ένα αυτοκίνητο ή νέα ελαστικά παρατηρούμε την ημερομηνία παραγωγής που αναγράφεται κατά μήκος του ελαστικού. Ο κωδικός που αναγράφεται μας ενημερώνει για την εβδομάδα και το έτος παραγωγής. Επιπλέον, εάν το αυτοκίνητο δεν έχει αλλάξει για καιρό τα λάστιχα ιδίως αν δεν κάνουμε πολλά χιλιόμετρα, μπορεί να φθαρεί και από το χρόνο, όπως να λήξει σαν ελαστικό και τις καιρικές συνθήκες, για παράδειγμα την έκθεση στον ήλιο.
 
Το σωστό ελαστικό, στη σωστή εποχή:
Η οδήγηση το χειμώνα με θερινά ελαστικά κάτω από τους +7º C, είναι επικίνδυνη. Τα ελαστικά χάνουν τη ελαστικότητα τους και δε διασφαλίζεται η αξιοπιστία τους σε οδήγηση υπό βροχή, χιόνι ή πάγο.
  • Τα θερινά ελαστικά είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να λειτουργούν σωστά σε υψηλές θερμοκρασίες, με πιο χοντρό πέλμα και διαμήκεις αυλακώσεις. Προσφέρουν βέλτιστη πρόσφυση και ευστάθεια, ενώ ακινητοποιούν ταχύτερα το αυτοκίνητο καταναλώνοντας σωστά το καύσιμο του οχήματος.
  • Τα χειμερινά ελαστικά είναι κατασκευασμένα να αντέχουν σε βρεγμένη άσφαλτο και σε κρύες θερμοκρασίες, ενώ σε συνθήκες κάτω των +7ºC μειώνουν τις αποστάσεις φρεναρίσματος και αυξάνουν τις επιδόσεις του αυτοκινήτου.
           
Η επιλογή θερινών και χειμερινών ελαστικών αποτελεί την ιδανική λύση , για την ορθή χρήση των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου μας καθώς και τη μέγιστη ασφάλεια μας.
Αλλαγή δύο ή τεσσάρων ελαστικών:
           
Πολλοί αναρωτιούνται γιατί να αλλάξουν 4 ελαστικά ενώ μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα αλλάζοντας τα 32 ελαστικά εκεί όπου είναι η κίνηση του αυτοκινήτου. Σαφώς και οικονομικά συμφέρει η αλλαγή των δύο ελαστικών , όμως αλλάζοντας όλο το σετ στο αυτοκίνητο μας,. Εκμεταλλευόμαστε το 100% των δυνατοτήτων του και έχουμε καλύτερη ασφάλεια.
           
Συνοψίζοντας, τα ελαστικά απαιτούν μεν χρόνο και κόστος για τη σωστή εύρεση τους, όμως πρόκειται για την ασφάλεια μας και σε κάθε περίπτωση πρέπει να αποτελεί γνώμονα μας.
           
Η Τζαβάρας A.E. θα σας προτείνει τα σωστά ελαστικά βάσει των αναγκών σας και των οικονομικών σας δυνατοτήτων, επιλέγοντας πάντα αυτά που θα καθορίσουν τη μέγιστη ασφάλεια σας και της οικογένειας σας, με μια απλή επίσκεψη στο χώρο μας.
 
Kαλέστε στο 2710.242858 εσωτ.13 ή επισκεφτείτε την Τζαβάρας Α.Ε. στο 2ο χλμ Τρίπολης ¶ργους στην Τρίπολη για να φτιάξουμε μαζί το καλύτερο πακέτο ελαστικών στα μέτρα σας.

Επικοινωνία
Επωνυμία: Τζαβάρας Α.Ε.
Διεύθυνση: 2ο χιλιόμετρο ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΑΡΓΟΥΣ
Τηλ: 2710242858
Websitehttp://www.tzavaras.com.gr/
Fb:https://www.facebook.com/%CE%93%CE%B5%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CE%B6%CE%B1%CE%B2%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%91%CE%95-955003067938713/
e-mail[email protected]
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις