Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ελαστικά από το Internet

Διαβάστηκε από 8150 αναγνώστες - 17/11/2015

Μεταξύ των διαφόρων προϊόντων που μπορούμε πλέον να αγοράσουμε από τον καναπέ του σπιτιού μας βρίσκονται πλέον και τα ελαστικά του αυτοκινήτου μας, ενώ οι τιμές τους τις περισσότερες φορές είναι πρόκληση.

Η αγορά ελαστικών από το Internet δεν είναι κάτι ιδιαίτερα καινούργιο, αλλά μόλις τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να εξοπλίζεται η Ελληνική αγορά για να τα καλύψει όπως προβλέπεται.
Μέχρι πρότινος, οι θαρραλέοι που το τολμούσαν είχαν να μπλέξουν με τελωνεία, καθυστερήσεις, καινούργια αλλά γερασμένα ελαστικά, προβλήματα στην τοποθέτηση και άλλα κουλά, ενώ δεν έλλειπαν και τα προβλήματα με τις λάθος παραγγελίες. Πλέον, πολλές από τις μεγάλες εταιρείες του χώρου δραστηριοποιούνται και επίσημα στη χώρα μας, ενώ δε λείπουν και οι εγχώριες επιχειρήσεις που έχουν επεκταθεί και σε αυτό τον τομέα.

Γιατί είναι τόσο φτηνά;
Ο κύριος λόγος είναι οι οικονομίες κλίμακος, όπου λόγω μεγαλύτερου πελατολογίου από ένα τοπικό βουλκανιζατέρ πετυχαίνουν καλύτερες τιμές χοντρικής. Ακολουθεί η έλλειψη ανάγκης διατήρησης ΅βιτρίναςΆ καθώς οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες διαθέτουν απλά μια αποθήκη για τα ελαστικά, ενώ δε λείπουν και αυτές που τηρούν ελάχιστο στοκ και απλά παραγγέλνουν κατά περίπτωση. Δεν υπάρχουν τεχνικοί που πληρώνονται για να περιμένουν τον επόμενο πελάτη, ούτε υλικά και συστήματα επισκευής των ελαστικών.
Οι κατάλογοι περιλαμβάνουν συνήθως όλη τη γκάμα των συνεργαζομένων εταιρειών, αλλά αυτό δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι τα ελαστικά υπάρχουν σε στοκ. Σε αντίθεση με ένα τυπικό βουλκανιζατέρ που θα χάσει τον πελάτη που θέλει ελαστικά ΅εδώ και τώραΆ, οι online εταιρείες έχουν το περιθώριο να παραγγέλνουν χωρίς την ανάγκη διατήρησης μεγάλου στοκ σε μοντέλα και διαστάσεις που δεν έχουν μεγάλη κίνηση, γλιτώνοντας και το ιδιαίτερα υψηλό κόστος αυτού.

Τι γίνεται με τις επιστροφές;
Σε αντίθεση με τις αγορές από ένα βουλκανιζατέρ, ένα σημαντικό πρόβλημα που μπορεί να προκύψει στις αγορές από το internet είναι το θέμα των επιστροφών. Οι εταιρείες είναι μεν υποχρεωμένες να πάρουν πίσω τα (αχρησιμοποίητα) ελαστικά και να σας επιστρέψουν τα χρήματά σας εαν δεν είστε ευχαριστημένος μέσα σε μια περίοδο 15 ημερών με ενός μήνα – όπως σε περίπτωση που τα ελαστικά είναι παλιά – αλλά αυτό δεν καλύπτει τα έξοδα επιστροφής. Και αν η εταιρεία που αγοράσατε είναι στο εξωτερικό τα έξοδα αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα τσιμπημένα. Αυτό φυσικά δεν είναι από μόνο του λόγος για να αποφύγετε την αγορά από το Internet – απλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι αγοράζετε από ένα σοβαρό έμπορο που ενδιαφέρεται για το όνομά του και θα σας αποστείλει σωστά και φρέσκα ελαστικά.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις