Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το καλοκαίρι τελείωσε, οι βροχές είναι εδώ. Τι πρέπει να ξέρετε για τα ελαστικά του οχήματός σας;

Ελαστικά & πρωτοβρόχια

Διαβάστηκε από 14137 αναγνώστες - 26/10/2016

Αποχαιρετώντας το καλοκαίρι, τα ελαστικά μας αποχαιρετούν λίγη ακόμα από την πρόσφυσή τους. Για να μην έρθουμε υπό δυσάρεστων και ακριβών εκπλήξεων όταν ανοίξουν οι ουρανοί, καλό είναι να κινηθούμε προληπτικά.

Το κακό με τα ελαστικά είναι ότι παραμένουν σιωπηλά όσον αφορά την κατάστασή τους, καθώς με την πρώτη ματιά εκτός περιπτώσεων που έχουν βγει τα λινά στη φόρα, δε δείχνουν ιδιαίτερα διαφορετικά απ ότι την πρώτη μέρα που τα τοποθετήσαμε.
 
Μετά όμως από καύσωνες, σκόνη, χωματόδρομους, πέτρες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, ακόμα και οι πιο προηγμένες τεχνολογικά γόμες αρχίζουν να τα βρίσκουν σκούρα. Εάν δε έχουν και στην πλάτη τους αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα και κάποια χρόνια ενεργής λειτουργίας, τότε η απόδοση και η πρόσφυσή τους απέχει αισθητά όχι μόνο από τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, αλλά και από τα επίπεδα που θα διασφάλιζαν τόσο τη δικιά μας ασφάλεια όσο και των επιβατών μας.
 
Η επιλογή ενός νέου σετ ελαστικών μπορεί να δείχνει σαν αναίτιος πονοκέφαλος, καθώς εξωτερικά όλα δείχνουν παρεμφερή, αλλά χάρη στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τις νέες εταιρείες που έχουν αρχίσει να εδραιώνονται στο χώρο, οι επιλογές δεν είναι μόνο πολλές, αλλά ικανές να καλύψουν όλες τις ανάγκες. Χάρη δε στις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της άνεσης και της οικολογίας, η εικόνα του χώρου έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια.

Ανάλογα με τις προτεραιότητές σας, είτε αυτές είναι στην πρόσφυση, στην οικονομία, στην ενεργητική ασφάλεια, την ησυχία ή τη μακροζωία, υπάρχει ένα σετ ελαστικών που θα καλύψει ακριβώς τις ανάγκες σας, μεταμορφώνοντας στην πορεία και το αυτοκίνητό σας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις