Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

    Τι τύπο ελαστικών να επιλέξω;

    Διαβάστηκε από 14171 αναγνώστες - 26/10/2016

    Σε αντίθεση με τις χώρες της κεντρικής Ευρώπης όπου οι βροχές και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι κομμάτι της καθημερινότητας, το εύκρατο Ελληνικό κλίμα κάνει την επιλογή ελαστικών σαφώς πιο εύκολη υπόθεση. Χωρίς την ανάγκη για δύο διαφορετικά σετ ελαστικών που αλλάζουν ανάλογα με την εποχή, και σε περίπτωση που δε χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο μόνο σε... πίστες, η πιο έξυπνη επιλογή δεν είναι άλλη από ελαστικά τύπου all weather. Αυτά είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών χωρίς προβλήματα στην απόδοσή τους, ενώ χάρη στη σχεδίαση των αυλακώσεων τους δε θα τα βρουν σκούρα ακόμα και όταν ανοίξουν οι ουρανοί, καθώς θα διοχετεύουν σωστά το νερό, αφήνοντας το μεγαλύτερο μέρος του ελαστικού σε επαφή με την άσφαλτο – και την παρεχόμενη πρόσφυση υψηλά ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες.
     
    Δεν είναι φυσικά όλα τα ελαστικά με το χαρακτηρισμό παντός καιρού ίδια, και εκεί είναι που οι δικές μας συνθήκες χρήσης παίζουν το ρόλο τους στην επιλογή. Αν μένουμε π.χ σε μεγάλο υψόμετρο όπου οι βροχές είναι πιο συνήθεις, καλό θα είναι να προσανατολιστούμε προς ελαστικά σχεδιασμένα για καλύτερη αποβολή νερού, ενώ εάν εκεί που κινούμαστε οι βροχές είναι κάτι που βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση, ακολουθούμε τον αντίθετο δρόμο.
     
    Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που κινούμαστε, έστω και περιορισμένα, εκτός δρόμου, καθώς τα μαλακά ελαστικά θα τα βρουν σκούρα με τις κροκάλες που θα τραυματίσουν το πέλμα και μαζί με αυτό τη συμπεριφορά τους στο δρόμο.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις