Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Εξέλιξη και τεχνολογία

17/6/2021

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπιζαν τα παλαιότερης τεχνολογίας ελαστικά, ήταν ο χρόνος που απαιτούνταν για να έρθουν σε θερμοκρασία λειτουργίας. Πλέον, χάρη στις νέες τεχνολογίες μείγματος που χρησιμοποιούνται για το πέλμα των ελαστικών, που έρχονται με υψηλή περιεκτικότητα πυριτίου (silica) τα ελαστικά ζεσταίνονται πολύ πιο γρήγορα, προσφέροντας πρόσφυση και κατευθυντικότητα από τα πρώτα μόλις μέτρα.

Φυσικά από την εξίσωση δε θα μπορούσαν να λείπουν τα νανοσωματίδια, που εξαπλώνονται σε όλους τους τομείς της τεχνολογίας και της αυτοκίνησης, που σε αυτή την περίπτωση προσφέρουν εξαιρετική ευκαμψία στο πέλμα του ελαστικού. Τα θετικά αποτελέσματα από αυτό είναι διπλά, καθώς πέρα από τη μεγαλύτερη άνεση στην κύλιση και την καλύτερη απομόνωση των ανωμαλιών από την καμπίνα, αυτή η συμμόρφωση στις ανωμαλίες δίνει αυξημένη πρόσφυση σε όλες τις συνθήκες. 
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξελίσσουν συνέχεια νέου τύπου ρητίνες για τις καινούργιες τους γόμες, που συνδυάζουν την πρόσφυση σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα σε συνδυασμό με τη μεγάλη διάρκεια ζωής. Σε συνδυασμό με τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της άνεσης και της οικολογίας που δημιούργησαν τα λεγόμενα πράσινα ελαστικά και τα run-flat που καταργούν τη ρεζέρβα καθώς οι σκληροί σκελετοί και τα πλαϊνά τους επιτρέπουν τη χρήση τους με μειωμένη ταχύτητα ακόμα και όταν έχουν τρυπήσει, η εικόνα του χώρου έχει αλλάξει δραστικά τα τελευταία χρόνια. Ανάλογα με τις προτεραιότητές σας, είτε αυτές είναι στην πρόσφυση, στην οικονομία, στην ενεργητική ασφάλεια, την ησυχία ή τη μακροζωία, υπάρχει ένα σετ ελαστικών που θα καλύψει ακριβώς τις ανάγκες σας, μεταμορφώνοντας στην πορεία και το αυτοκίνητό σας. 

Σχετικες επιχειρησεις