Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
2 φωτογραφίες »

Διαβάζοντας την ενεργειακή ετικέτα

17/6/2021

Καθώς ο μέσος αγοραστής δεν είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τι συμβαίνει στα άδυτα κάθε εργοστασίου πριν κάνει την επιλογή του, οι Ευρωπαϊκές προδιαγραφές απαιτούν κάθε ελαστικό να φέρει την ενεργειακή ετικέτα που μας δίνει με μια ματιά πληροφορίες για τη συμπεριφορά του σε συγκεκριμένους τομείς;

Οικονομία καυσίμου
Όσο μεγαλύτερη τριβή κύλισης έχει ένα ελαστικό, τόσο μεγαλύτερη αντίσταση φέρει και τόσο περισσότερο φρενάρει μόνο του, απαιτώντας περισσότερη πίεση στο γκάζι και πιο συχνές και ακριβές επισκέψεις στα βενζινάδικα. Η διαφορά ανάμεσα σε ένα ελαστικό κατηγορίας Α με ένα κατηγορίας G φτάνει το 7.5% και εαν γράφετε πολλά χιλιόμετρα αυτό μεταφράζεται χοντρικά σε οικονομία γύρω στα 400 ευρώ το χρόνο.

Φρενάρισμα στο βρεγμένο
Από τους πιο σημαντικούς τομείς όσον αφορά την ασφάλεια. Ένα ελαστικό κατηγορίας Α έχει έως και 18 μέτρα μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος σε τυποποιημένες συνθήκες από ένα κατηγορίας G. Αντικαταστήστε τις τυποποιημένες συνθήκες σε Ευρωπαϊκή άσφαλτο με την Ελληνική γλίτσα και τα 18 μέτρα αυξάνονται γεωμετρικά.

Θόρυβος κύλισης
Ένδειξη εξωτερικού θορύβου, καθώς ο θόρυβος που περνάει στην καμπίνα εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Μια γραμμή σημαίνει 3 db κάτω από το Ευρωπαϊκό όριο του 2016 , δύο γραμμές ότι το πληρεί, τρεις ότι καλύπτει το τρέχον όριο. Υπολογίστε διαφορά θορύβου τελευταίας με πρώτη κατηγορία περίπου τέσσερις φορές πιο έντονο θόρυβο.

Σχετικες επιχειρησεις