Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ακόμα και αν δεν έχουμε χρόνο η εμπειρία στην επιλογή των ελαστικών, το αυτοκόλλητο ταμπελάκι που φέρουν πλέον υποχρεωτικά θα μας δώσει βασικές πληροφορίες για το θόρυβο, την αντίσταση κύλισης και τη συμπεριφορά στο βρεγμένο.

Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει τελικά η μάρκα;

Διαβάστηκε από 11924 αναγνώστες - 7/6/2016

Καθώς τα ελαστικά δεν είναι απλά ένα κομμάτι καουτσούκ χυμένο γύρω από έναν στρογγυλό σκελετό αλλά μια κυριολεκτικά μαύρη τέχνη, η εξέλιξή τους είναι, όπως και να το κάνουμε, ακριβή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα νεώτερης τεχνολογίας και πιο πρωτοποριακά σε απόδοση ελαστικά να έρχονται από τις μεγάλες καταξιωμένες μάρκες, που έχουν επενδύσει εκατομμύρια στην εξέλιξη και τις δοκιμές.

Αυτό δε σημαίνει όμως ότι είναι υποχρεωτικά μονόδρομος. Οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες έχουν θυγατρικές, στις οποίες μεταφέρουν την τεχνογνωσία και τα υλικά τους όταν έρθει η επόμενη γενιά, επιλογή που προσφέρει σε αυτούς πρόσβαση σε μεγαλύτερο εύρος της αγοράς και στον καταναλωτή ιδιαίτερα ποιοτικές επιλογές σε σαφώς χαμηλότερο κόστος.
Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι μπορούμε να ψωνίσουμε το πρώτο φτηνό ελαστικό που θα βρούμε μπροστά μας. 

Στην αγορά υπάρχουν πλέον σε μεγάλες ποσότητες κινέζικα ελαστικά, όπως έχει άδικα χαρακτηριστεί μια ολόκληρη μερίδα ελαστικών που έρχονται κυρίως από την ανατολή, με αυτό να παραμένει το μόνο κοινό τους χαρακτηριστικό. Γιατί ανάμεσα στα καλά ελαστικά, υπάρχουν και πολλά που διαθέτουν μείγματα όχι μιας αλλά δέκα γενεών πίσω, με απόδοση που υστερεί δραματικά ακόμα και από ένα παλαιότερης τεχνολογίας φτηνό επώνυμο ελαστικό. 

Λύσεις προσιτές και αποδοτικές υπάρχουν για όσους δε χρειάζονται το απόλυτο – αλλά οι πιθανότητες να βρεθούν σε ένα άγνωστο και εξευτελιστικά φτηνό ελαστικό είναι, όπως και να το κάνουμε, μάλλον περιορισμένες.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Σχετικες επιχειρησεις