Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μένεις κοντά στα χιόνια; Ποιο ελαστικό θα αγοράσεις;
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Μένεις κοντά στα χιόνια; Ποιο ελαστικό θα αγοράσεις;

10/2/2023

Αφορά ένα μικρό ποσοστό Ελλήνων οδηγών (2% μερίδιο πωλήσεων το 2022), ωστόσο είναι μία λύση χρήσιμη για όσους μένουν σε πολύ μεγάλο υψόμετρο. Θα σκεφτόσουν να αγοράσεις χειμερινά ελαστικά, για τους μήνες που έχεις κάθε μέρα δίπλα σου χιόνι;

Τα χιονολάστιχα στην Ευρώπη και την Ελλάδα

Αν δεν το ξέρεις, στις Σκανδιναβικές χώρες είναι υποχρεωτικά, σε άλλες είναι υποχρεωτικά σε δρόμους ειδικής σήμανσης (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία), ενώ στη Γερμανία υποχρεούσαι να τα «φοράς» σε περιοχές και δρόμους με χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες παγετού. Μιλάμε για τα χιονολάστιχα, το είδος των ελαστικών που έχουν σχεδιαστεί για το ψυχρότερο κλίμα και τις παγωμένες οδικές επιφάνειες.
 
Κάπως έτσι ψηφίστηκε σχετικός νόμος υποχρεωτικότητας χειμερινών ελαστικών ή άλλου είδους μαζί αλυσίδες ή χιονοκουβέρτες. Τέτοιες καιρικές συνθήκες συναντούν οδηγοί που κινούνται σε Κεντρική Μακεδονία, Ήπειρο και Θράκη. Η χρήση του συγκεκριμένου ελαστικού σε απαλλάσσει από την ανάγκη τοποθέτησης αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ τα καταλαβαίνεις είτε από την χάραξη του πέλματος, είτε από την επιγραφή 3PMSF (Three Peak Mountain Snow Flake) στα πλευρά τους.


Αν δεν «φοράς» χιονολάστιχα, υποχρεούσαι σε ακραίες καιρικές συνθήκες να έχεις μαζί σου αλυσίδες (ή χιονοκουβέρτες).

Αν δεν «φοράς» χιονολάστιχα, υποχρεούσαι σε ακραίες καιρικές συνθήκες να έχεις μαζί σου αλυσίδες (ή χιονοκουβέρτες).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις