Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Χειμερινά Ελαστικά VS All Weather Ελαστικά

Διαβάστηκε από 34566 αναγνώστες - 15/12/2020

Η πεποίθηση πως τα χειμερινά ελαστικά, τα χρειάζονται μόνο όσοι ζουν σε κορυφές βουνών και παλέυουν με τα χιόνια, είναι τελείως λανθασμένη. Μήπως τα χρειάζεσαι και εσύ τελικά? Γνωρίζεις τα πλεονεκτήματα των Χειμερινών ελαστικών?

Κατ αρχάς ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Ποιά ακριβώς είναι τα χειμερινά ελαστικά? Ο περισσότερος κόσμος σε αυτή την ερώτηση θα θεωρήσει ως σωστή απάντηση τα ελαστικά M&S, αυτά που είναι δηλαδή σχεδιασμένα για λάσπη και χιόνι αντίστοιχα. Και το ιδιόμορφο είναι πως η απάντηση αυτή δεν είναι υποχρεωτικά σωστή ή λάθος...


 
Ο χαρακτηρισμός M&S έχει να κάνει κυρίως με τη σχεδίαση των αυλακιών των ελαστικών, ώστε να μη μπουκώνουν είτε κινούνται σε λάσπη, είτε σε χιόνι. Αυτό που δε μας λέει όμως ο χαρακτηρισμός είναι το κατά πόσο αυτά είναι κατασκευασμένα για χρήση σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών ή όχι. Έτσι, το Νοέμβριο του 2012 ήρθε σε ισχύ η Ευρωπαϊκή νομοθεσία 661/2009, σύμφωνα με την οποία για να χαρακτηριστεί ένα ελαστικό χειμερινό και να μπορεί να φέρει την ένδειξη με τις 3 βουνοκορφές και τη χιονονιφάδα, (3 Peak Mountain with Snowflake ή 3PMSF), πρέπει να περνάει συγκεκριμένες προδιαγραφές πρόσφυσης σε χιόνι. Τα πραγματικά χειμερινά ελαστικά φέρουν και τις δύο ενδείξεις, M&S και 3PMSF, ενώ όσα έχουν μόνο την ένδειξη M&S είναι είτε παντός καιρού, είτε κατασκευασμένα πριν το 2012.
 
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις