Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Μετράμε πάντα τη πίεση του αέρα στα ελαστικά όσο αυτά είναι κρύα και πριν από ταξίδι.

    Πέρα από τη χρήση σπουδαίο ρόλο παίζει και το κλίμα της περιοχής

    Διαβάστηκε από 11789 αναγνώστες - 26/7/2017

    Ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής που ζείτε και οδηγείτε θα πρέπει να επιλέξετε το ανάλογο ελαστικό.
    Χειμερινά Ελαστικά. Αποδίδουν άριστα σε βρεγμένο οδόστρωμα (βροχή, χιόνι, υγρασία) και αυτό συνήθως οφείλεται στη χάραξη του πέλματός τους. Σκοπός της χάραξης ενός χειμερινού ελαστικού είναι να αποβάλλει από το πέλμα όσο το δυνατό μεγαλύτερες ποσότητες νερού, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο της υδρολίσθησης και η απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου
    Θερινά Ελαστικά. Η πιο διαδεδομένη επιλογή στην Ελλάδα. Συνιστάται για στεγνό οδόστρωμα με υψηλές θερμοκρασίες αλλά και σε βρεγμένο. Πλέον, τα περισσότερα από αυτά αποδίδουν το ίδιο καλά και στους δύο τομείς, λόγω των χωρισμένων τμημάτων του πέλματός τους, το οποίο διαθέτει σχεδιασμό ανάλογα με την περίσταση.
    Παντός Καιρού Ελαστικά. Είναι αποδοτικά όλο το χρόνο συνδυάζοντας στοιχεία και των 2 προηγούμενων τύπων ελαστικών. Μπορούν να αντεπεξέλθουν σε όλες τις καιρικές συνθήκες λόγω του ασύμμετρου προφίλ τους. Η εσωτερική πλευρά του ελαστικού είναι κατάλληλη για οδήγηση σε χιόνι ενώ η εξωτερική εξασφαλίζει ιδανική οδήγηση και φρενάρισμα σε στεγνό οδόστρωμα.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις