Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Αξιόπιστο συνεργείο; Αξιόπιστο service

19/10/2017

Πήγαινε συνεργείο όποτε πραγματικά πρέπει και σώσε το αμάξι και τη τσέπη σου. Επίλεξε σωστά και το αποτέλεσμα θα είναι εγγυημένο. Διάβασε πως.

Ο περιορισμός των ετήσιων, όπως και των καθημερινών μας εξόδων, είναι μεγάλο στοίχημα για όλους στα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Πολλοί οδηγοί μπαίνουν στον πειρασμό να περικόψουν έξοδα από τα service του αυτοκινήτου κάνοντας ελλιπή συντήρηση. Όπως θα δούμε, όμως, το service του αυτοκινήτου και κατΆ επέκταση η επιλογή ενός καλού συνεργείου, δεν είναι μόνο θέμα κόστους αλλά πιο σημαντικά είναι και ζήτημα ασφάλειας.
 
Πήγαινε όποτε πρέπει  συνεργείο και πρόλαβε ζημιές που θα κόστιζαν μία περιουσία
Ο κατασκευαστής κάθε αυτοκινήτου έχει ορίσει συγκεκριμένα, στο βιβλίο service, πότε πρέπει να γίνονται τα απαραίτητα service του αυτοκινήτου. Είναι σημαντικό να τηρούμε αυτές οδηγίες επισκεπτόμενοι ένα εξειδικευμένο συνεργείο σε αυτά τα χιλιομετρικά «ορόσημα». Πολλά εξαρτήματα στο αυτοκίνητό μας έχουν συγκεκριμένο χρόνο ζωής και πρέπει να αλλαχθούν σε καθορισμένο service. Αν δεν το κάνουμε αυτό, ρισκάρουμε την γενικότερη ασφάλεια του αυτοκινήτου μας, και κατΆ επέκταση την ίδια μας τη ζωή.

Πέρα όμως από τα προσδιορισμένα service, είναι καλό να ελέγχουμε το αυτοκίνητό μας και σε άλλες περιπτώσεις. Πριν και μετά τις διακοπές και γενικότερα πριν από ένα μεγάλο ταξίδι είναι καλό να κάνουμε έναν γρήγορο έλεγχο του αυτοκινήτου. Ένας τέτοιος έλεγχος θα μπορούσε να περιλαμβάνει: έλεγχο στα φώτα-φλας και αέρα ελαστικών, έλεγχο/αλλαγή λαδιών και ελέγχους σε τακάκια φρένων εμπρός-πίσω, υγρά φρένων, σύστημα ψύξης, μπαταρία και ιμάντα χρονισμού. Πολλοί οδηγοί επισκέπτονται το συνεργείο τους για να κάνουν έναν τέτοιο έλεγχο σε ετήσια βάση ακόμα και αν δεν κάνουν κάποιο μεγάλο ταξίδι. Συνήθως, ένας τέτοιος έλεγχος έχει μικρό κόστος αλλά παράλληλα μεγάλο όφελος, καθώς έτσι μπορούμε να προλάβουμε μεγαλύτερες βλάβες στο μέλλον. Οι τακτικοί έλεγχοι λοιπόν, εκτός από το ότι συμβάλουν στην ασφάλεια, μας ωφελούν και οικονομικά σε βάθος χρόνου.


Αυτοκίνητο αντικατάστασης  και δυνατότητα παραλαβής του αυτοκινήτου στο χώρος σας είναι μερικά από αυτά που δείχνουν ένα καλό συνεργείο.
Ένα καλό συνεργείο έχει τη δυνατότητα να μας παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που θα μας εξοικονομήσουν κόπο και χρήματα. Επιπρόσθετα, στα εξειδικευμένα συνεργεία, εργάζονται μηχανικοί με μεγάλη πείρα και εξειδίκευση σε συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων. Πολλοί από αυτούς έχουν δουλέψει στο παρελθόν σε εξουσιοδοτημένα συνεργεία και εκπαιδεύονται συνεχώς στις νέες τεχνολογίες των συγκεκριμένων εταιρειών.
Εκτός από ποιότητα εργασίας ένα καλό, εξειδικευμένο συνεργείο μπορεί πολλές φορές να μας προσφέρει πρόσθετες, δωρεάν παροχές όπως είναι: Αυτοκίνητο Αντικατάστασης, β) Απευθείας είσπραξη από ασφαλιστικές εταιρείες και γ) Δυνατότητα παραλαβής και παράδοσης αυτοκινήτου στο χώρο μας.

Αναζήτησε συνεργείο αξιόπιστο αλλά και οικονομικό για να έχεις εγγυημένο αποτέλεσμα χωρίς εκπλήξεις.
Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που δείχνουν ότι ένα συνεργείο αξίζει της εμπιστοσύνης μας. Η αυξημένη πελατεία σε ένα συνεργείο είναι σημάδι ότι οι πελάτες του συνεργείου είναι ικανοποιημένοι με τις εργασίες του. Ένας τρόπος να το διασταυρώσουμε, είναι να ρωτήσουμε φίλους και γνωστούς μας που έχουν επισκεφθεί το συνεργείο. Συνήθως η καλή φήμη ενός συνεργείου είναι ευρέως διαδεδομένη και συζητιέται. Κάτι άλλο που θα μας βοηθήσει θα είναι μια πρώτη διερευνητική επίσκεψη στο συνεργείο πριν το service. Από τη συζήτηση που θα κάνουμε με το προσωπικό και από τη γενικότερη εικόνα του συνεργείου θα μπορούμε να διαπιστώσουμε αν υπάρχει η κατάλληλη τεχνογνωσία και ο απαραίτητος εξοπλισμός.

…και οικονομικό!
Βέβαια, όσο καλό και αν είναι το συνεργείο, το θέμα του συνολικού κόστους των εργασιών θα παίξει καθοριστικό παράγοντα στην επιλογή μας. Επίσης, το εν λόγω συνεργείο θα πρέπει να έχει εξειδίκευση στη μάρκα του αυτοκινήτου μας. Μία σοφή κίνηση, λοιπόν, θα ήταν να πάρουμε προσφορές από κάποια εξειδικευμένα συνεργεία και κατόπιν να συγκρίνουμε αυτές τις τιμές με τις αντίστοιχες των εξουσιοδοτημένων. Έτσι, θα έχουμε μια ασφαλή εκτίμηση για το ποιό συνεργείο μας παρέχει ποιότητα εργασίας και παράλληλα μια οικονομική προσφορά.
 
Βεβαιώσου για τη ποιότητα των ανταλλακτικών και ενημέρωσε σωστά το book service σου.
Ανταλλακτικά
Πολλά συνεργεία για να μειώσουν το συνολικό κόστος, θα μας προτείνουν να χρησιμοποιήσουμε ανταλλακτικά χαμηλού κόστους που όμως δεν είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή. Εδώ χρειάζεται προσοχή. Τέτοιες επιλογές μπορεί να είναι φθηνές αλλά το πιο πιθανό είναι στο μέλλον να χρειαστεί να αλλάξει . ¶ρα, θα μας κοστίσει περισσότερο από το αναμενόμενο. Για να έχουμε λοιπόν, το κεφάλι μας ήσυχο, το καλύτερο είναι να διασφαλίσουμε ότι θα χρησιμοποιηθούν ανταλλακτικά που είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή και τα οποία θα έχουν γραπτή εγγύηση.

Εργασία
Πριν την έναρξη των εργασιών, συζητήστε με τον μηχανικό τις εργασίες που επιθυμείτε να γίνουν και ζητήστε να μάθετε την εγγύηση που παρέχει το συνεργείο για την εργασία του. Υπάρχουν περιπτώσεις συνεργείων που χρησιμοποιούν τη λέξη «Εγγύηση» σε διαφημιστικά σλόγκαν για προσέλκυση πελατών. Για μεγαλύτερη σιγουριά να ζητάτε συγκεκριμένες πληροφορίες για την εγγύηση που παρέχεται και τι περιλαμβάνει.
Μετά την ολοκλήρωση του service και πριν παραλάβετε το αυτοκίνητο:
  • Βεβαιωθείτε ότι έχουν γίνει οι εργασίες που είχατε αρχικά συμφωνήσει,
  • Ζητήστε τις αποδείξεις των ανταλλακτικών που χρησιμοποιήθηκαν και τις επίσημες εγγυήσεις τους &
  • Βεβαιωθείτε ότι το έχει κρατηθεί και ενημερωθεί πλήρως ένα βιβλίο τύπου book service.
Πριν επιλέξεις, λοιπόν, συνεργείο για το service σου, σκέψου καλά τις επιλογές σου. Πριν αποφασίσεις, ζύγισε την καλή φήμη του συνεργείου, την τεχνογνωσία των μηχανικών του, τον καλό εξοπλισμό, την εξειδίκευση και το συνολικό κόστος και πάρε την καλύτερη απόφαση για να φροντίσεις καλά το αυτοκίνητό σου και την ασφάλεια σου.
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις