Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
Οι απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης πριν τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις

Οι απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης πριν τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις

Διαβάστηκε από 13722 αναγνώστες

Αφήνοντας τον χειμώνα πίσω. Ποιες είναι οι απαραίτητες διαδικασίες συντήρησης του οχήματος σας για τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις.

H περίοδος του Απριλίου αποτελεί την κατεξοχήν εποχή του χρόνου που ξεκινούν οι ανοιξιάτικες εξορμήσεις με το αυτοκίνητο. Έχοντας αφήσει πίσω χαμηλές θερμοκρασίες και καιρικές συνθήκες, όπως βροχές και σπανιότερα το χιόνι, οφείλουμε να προετοιμάσουμε το όχημα μας για συνθήκες πιο καλοκαιρινές και υψηλότερες θερμοκρασίες.

Από τα σημαντικότερα πράγματα που φροντίζουμε να ελέγξουμε, είναι τα ελαστικά του οχήματος μας, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται στην βέλτιστη δυνατή τους κατάσταση, για να παρέχουν σωστή οδική ασφάλεια και οικονομία καυσίμου. Αυτό σημαίνει να βεβαιωθούμε ότι είναι σωστά φουσκωμένα, ελέγχοντας το βάθος του πέλματος, το οποίο όσο περισσότερο κράτημα έχει, τόσο ασφαλέστερη οδήγηση μπορεί να προσφέρει.


Για την εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα, θα πρέπει να φροντίσουμενα γίνει έλεγχος στο φίλτρο λαδιού το οποίο επιτρέπει στο λάδι του κινητήρα να μένει καθαρό, και να μειώνει τις φυσικές φθορές του. ΜΆ αυτό τον τρόπο γίνεται εξοικονόμηση καυσίμων και μειώνονται δραστικά οι ρύποι. Ταυτόχρονα, για να μπορεί να διατηρηθείο κινητήρας σε θερμοκρασία σωστής λειτουργίας παρεμποδίζοντας την υπερθέρμανση του, πρέπει να αντικατασταθεί το ψυκτικό υγρό του, διαδικασία μεγάλης σημασίας για να λειτουργεί ακέραια το σύστημα ψύξης.


Οι χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα είναι πιθανό να έχουν αποδυναμώσει την μπαταρία του οχήματος σας, γιΆ αυτό είναι σημαντικό να ελεγχθεί προτού ξεκινήσετε τις εξορμήσεις σας. Στην Automotivo μπορεί να γίνει διαγνωστικός έλεγχος, ακόμη και εκ νέου αντικατάσταση της μπαταρίας στην περίπτωση φθοράς της.

Λόγω της μεγάλης ποσότητας της γύρης που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ανοιξιάτικης περιόδου στο φίλτρο καμπίνας, πρέπει να πραγματοποιείται από πριν ο έλεγχος και η αλλαγή του, ώστε να αποβάλλονται οι ποσότητες σκόνης, καπνού και άλλων σωματιδίων και να εξασφαλίζεται έτσι στους επιβάτες, καθαρότερος αέρας που ανακυκλώνεται σωστά.

Ο έλεγχος του κλιματιστικού αποτελεί επίσης αναγκαία διαδικασία εποχικής συντήρησης σε ένα αυτοκίνητο . Σιγουρευτείτε ότι αποδίδει σωστά, και ότι ο αέρας που βγάζει αντιστοιχεί στη σκάλα στην οποία βρίσκεται. Επιπλέον τσεκάρετε αν εξωθεί τυχόν δυσάρεστες οσμές  ή για κάποια πιθανή διαρροή. Στην Automotivo πραγματοποιείται πλήρης συντήρηση κλιματιστικού στο όχημα σας ακόμη και τοποθέτηση από την αρχή.

Υψηλής σπουδαιότητας για οποιαδήποτε μετακίνηση, αποτελεί ο ενδελεχής έλεγχος των φρένων. Οι χειμερινές συνθήκες οδήγησης μπορεί να έχουν καταπονήσει τα φρένα σας, γιΆ αυτό είναι σημαντική η επιθεώρηση τόσο στα τακάκια όσο και τους ρότορες των φρένων. Στην Automotivo γίνεται διάγνωση και επίλυση κάθε είδους προβλήματος που αφορά τα συστήματα πέδησης. 


Για να σιγουρευτείτε για την καλή σας ορατότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, πραγματοποιείστε έναν διαγνωστικό έλεγχο σε φλας, στους λαμπτήρες προβολέων και στα υπόλοιπα φωτιστικά σώματα ώστε αν χρειάζεται, να προβείτε στην άμεση αντικατάσταση του λαμπτήρα ή του προβληματικού τμήματος.


Στην Automotivo έχετε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε πλήρες σέρβις στο όχημα σας, πριν ξεκινήσετε να σχεδιάζετε τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις σας, προβαίνοντας στις απαραίτητες επισκευές ή αντικαταστάσεις όπου χρειάζεται. Ελέγχοντας διεξοδικά τα παραπάνω θα είστε σε θέση να εξασφαλίσετε τόσο σε εσάς όσο και στους επιβάτες σας, απόλυτη ασφάλεια. Βεβαιωθείτε ότι το όχημα σας βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, σε ένα από τα καταστήματα της Automotivo σε Χαλάνδρι και Γέρακα, και απολαύστε τις διαδρομές.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις