Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
22 φωτογραφίες »

MEGA TEST: 50 Ελαστικά για οδηγική απόλαυση

Διαβάστηκε από 127901 αναγνώστες - 27/11/2020

Είναι απαραίτητα τα ελαστικά από αναγνωρισμένες μάρκες, ή αρκούν τα «φθηνού κόστους κομμάτια»? Υπάρχει τελικά, διαφορά στα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά? Δείτε τη δοκιμή-γίγας με 50 ελαστικά.

Για τη συγκεκριμένη δοκιμή συγκεντρώσαμε 50 θερινά ελαστικά με σπορ χαρακτήρα και έμφαση στην οδηγική απόλαυση και την ασφάλεια. Στόχος είναι να δούμε μέσα από δύσκολες ασκήσεις, ποιο είναι το πιο ολοκληρωμένο. 
Η αγορά των ελαστικών βρίσκεται σε άνθιση το τελευταίο διάστημα, καθώς όλο και περισσότερες νέες μάρκες εμφανίζονται στην αγορά, προσφέροντας μας πλήθος επιλογών, αλλά και τιμής. Οι αυξημένες ποσότητες και τα απούλητα ακόμη προϊόντα της περασμένης χρονιάς, πιέζουν τις τιμές προς όφελος μας, αφού μπορούμε να επωφεληθούμε από αυτήν την κατάσταση, για πιο έξυπνες και συμφέρουσες αγορές.
Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι μια πολύ καλή περίοδος για έρευνα αγοράς και συγκρίσεις τίμων και υπηρεσιών, γι αυτό σας συμβουλεύουμε το εξής:
Κάντε ερωτήσεις στους εμπόρους ελαστικών ή ακόμα και σε όσους τα εμπορεύονται στο internet.
Μάθετε, σχετικά με την τελική τιμή αγοράς τους, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης και της ζυγοστάθμισης, γιατί ακριβώς αυτές οι λεπτομέρειες και οι παροχές των εν λόγω υπηρεσιών κάνουν τη διαφορά σε ό,τι αφορά το κόστος.



Πως έγινε το Test Αξιολόγησης Ελαστικών
Με βασική μας προσέγγιση να μην κάνουμε καμία παραχώρηση στον τομέα της ασφάλειας, ξεκινάμε να αξιολογήσουμε 50 ελαστικά της αγοράς. Πρώτο βήμα, όπως πάντα, ο αποδεδειγμένος έλεγχος ασφαλείας. Βάλαμε τα 50 ελαστικά αρχικά, σε ένα μεγάλο test φρεναρίσματος σε μία πολύ μεγάλη πίστα στο βόρειο τμήμα της Γερμανίας. Στα φρεναρίσματα έκτακτης ανάγκης (100-0 km/h) σε βρεγμένη και στεγνή πίστα έπρεπε τα ελαστικά να αποδείξουν τα περιθώρια ασφάλειας που παρέχουν. Μόνο τα 20 καλύτερα προκρίθηκαν για τις υπόλοιπες διαδικασίες, που προσομοιώνουν συνθήκες δυναμικής οδήγησης, αντοχής, εξοικονόμησης καυσίμου, θορυβού αλλά και κόστους.



Ο έλεγχος ασφαλείας μας, στον οποίον οποίο μετράται με ακρίβεια η απόσταση ακινητοποίησης σε βρεγμένη και στεγνή άσφαλτο για κάθε ένα από τα 50 υποψήφια ελαστικά, ξεχωρίζει την «ήρα από το σιτάρι». Ανάμεσα στα κορυφαία 20 ελαστικά βρίσκονται, εκτός από τους ακριβούς, premium κατασκευαστές και πολλά προϊόντα από προσιτές και λιγότερο γνωστές μάρκες. Για πρώτη φορά έφτασαν στον «τελικό» τα νεά προϊόντα των Laufenn και Zeetex. Βέβαια, ό,τι λάμπει, δεν είναι χρυσός: Τέσσερα, πολλά υποσχόμενα σετ ελαστικών... υποτιμήθηκαν εξαιτίας των κακών επιδόσεών τους στα τελευταία μέτρα της δοκιμής τους σε αυτό το test. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις