Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Εγγύηση αυτοκινήτου: Ποιες ζημιές δεν καλύπτονται;

Εγγύηση αυτοκινήτου: Ποιες ζημιές δεν καλύπτονται;

8/9/2022

Η εγγύηση του οχήματός μας αφορά μηχανικά μέρη, βαφή και προστασία κατά της σκουριάς. Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες μπορούμε εύκολα να χάσουμε την εγγύηση, τις οποίες και αναλύουμε.

Οι κατηγορίες που χωρίζεται η εγγύηση του αυτοκινήτου

Η εγγύηση που προσφέρει ο κατασκευαστής ενός οχήματος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει στην τελική επιλογή του μοντέλου που θα αγοράσουμε. Στην πραγματικότητα η εγγύηση δεν είναι μία, αλλά πολλές, και χωρίζονται σε διαφορετικές κατηγορίες, αναλόγως του εξαρτήματος που αφορούν. Προκειμένου να ισχύει η εγγύηση και να μας καλύπτει, θα πρέπει να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες θα αναλύσουμε αμέσως παρακάτω.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ποιες εγγυήσεις συνοδεύουν το αυτοκίνητό μου;

Οι κατασκευαστές των αυτοκινήτων παρέχουν εγγυήσεις που καλύπτουν τρεις τομείς: Τα μηχανικά και ηλεκτρικά μέρη, τη βαφή, και την προστασία κατά της σκουριάς. Όσο η εγγύηση βρίσκεται σε ισχύ, η εταιρεία υποχρεούται να αντικαταστήσει τα εξαρτήματα που έπαθαν βλάβη ή είναι ελαττωματικά.

Όσον αφορά τη διάρκεια της εγγύησης, το minimum είναι τα 2 χρόνια από την αγορά, χρονική περίοδος που έχει θεσπιστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για όλα τα αγαθά που πωλούνται στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των αυτοκινήτων. Αναλόγως βέβαια της εκάστοτε εταιρείας και της εμπιστοσύνης που δείχνει στα προϊόντα της, τα χρόνια μπορεί να αυξηθούν και να φτάσουν μέχρι και τα 8.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις