Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποιο είναι το σωστό χρώμα του λιπαντικού αυτοκινήτου;

Ποιο είναι το σωστό χρώμα του λιπαντικού αυτοκινήτου;

26/10/2022

Ποσότητα και χρώμα! Αυτά είναι τα δύο πράγματα που τσεκάρεις όταν ελέγχεις το λιπαντικό που υπάρχει στον κινητήρα σου! Και άντε η ποσότητα είναι εύκολη, με το χρώμα όμως; Ξέρεις ποιο χρώμα είναι το σωστό και ποιο δείχνει ότι πρέπει να αλλάξεις λάδια;

Σημαντικός ο τακτικός έλεγχος του λιπαντικού κινητήρα

Το λιπαντικό αυτοκινήτου έχει μία καίρια αποστολή, η οποία είναι πολύ σημαντική για το αυτοκίνητό σου. Λιπαίνει τα μέρη του κινητήρα ώστε να μην φθείρονται από τις τριβές.  Αν αυτό δεν υπάρχει ή είναι κακής ποιότητας τότε ο κινητήρας κινδυνεύει να υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να ελέγχεις συχνά την στάθμη και το χρώμα του λιπαντικού του κινητήρα σου, ώστε να εξασφαλίσεις την «υγεία» και την μακροζωία του.

Στο τακτικό λοιπόν έλεγχο πέρα από την ποσότητα θα πρέπει να κοιτάς και το χρώμα του. Η απόχρωση του λιπαντικού αλλάζει ανάλογα την ηλικία, την χρήση πρόσθετων, την ύπαρξη ρύπων, αλλά και από την θερμοκρασία. Μερικές από αυτές υποδηλώνουν κάποιο πρόβλημα, ενώ άλλες ότι όλα πάνε καλά. Ας δούμε τι σημαίνει η καθεμία.
 

Κοινοποίησέ το »

Κεχριμπαρένιο χρώμα

Αυτό είναι το λεγόμενο σωστό χρώμα που πρέπει να έχει το λιπαντικό του αυτοκινήτου. Όμως, με την πάροδο του χρόνου, γίνεται συνήθως πιο σκούρο και παχύτερο, γεγονός που το καθιστά λιγότερο αποδοτικό στις βασικές του εργασίες. Το λάδι σκουραίνει επίσης καθώς απορροφά υποπροϊόντα από την καύση. Έτσι, οι πιο σκούρες αποχρώσεις του κεχριμπαριού από μόνες τους δεν αποτελούν σίγουρο σημάδι ότι το λάδι σου είναι παλιό ή βρώμικο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να υποδηλώνει ότι κάνει καλά τη δουλειά του.

Μαύρο χρώμα

Το μαύρο χρώμα σημαίνει ότι το λιπαντικό του κινητήρα σου είναι παλιό και συχνά φαίνεται σαν να είναι παχύρευστο ή λασπωμένο. Άλλες φορές μπορεί να υποδηλώνει  φράξιμο στη γραμμή επιστροφής καυσίμου, το οποίο θα ρυπάνει τον κινητήρα προκαλώντας βλάβη.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις