Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κλιματιστικό: Γιατί το χρειάζεσαι και τον χειμώνα?

Διαβάστηκε από 11077 αναγνώστες - 12/11/2020

Το κλιματιστικό στο αμάξι δεν είναι πολύτιμο μόνο το καλοκαίρι. Με σωστή συντήρηση μπορεί ακόμα και να σε σώσει.

Αν είσαι από τους ανθρώπους που θεωρούν ότι το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σου χρειάζεται φροντίδα μόνο πριν το καλοκαίρι τότε να ξέρεις πως κάνεις ένα μεγάλο λάθος που μπορεί να αποδειχτεί ακόμα και επικίνδυνο.

Πώς μπορεί να σε σώσει το χειμώνα
Όλοι έχουμε τύχει να βρεθούμε στο αμάξι στη μέση μιας πολύ μεγάλης καταιγίδας και ειδικά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Πέρα από τη χαμηλή ορατότητα λόω της βροχής οι ανάσες μας δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση θολώνοντας το τζάμι και μειώνοντας το οπτικό πεδίο του οδηγού. Εκεί λοιπόν είναι το σημείο που το κλιματιστικό αναλαμβάνει δράση και φροντίζει να σώσει την κατάσταση. Ο κρύος ή ο ζεστός αέρας που θα βγάλει καθαρίζει το τζάμι επαναφέροντας την ορατότητα στον καλύτερο δυνατό βαθμό.
Αυτά όμως αν το κλιματιστικό είναι καλά συντηρημένο. Ακολουθήστε λοιπόν τα παρακάτω βήματα και κρατήστε το κλιματιστικό σας σε εξαιρετική κατάσταση.



Προλάβετε το πρόβλημα
Η πρόληψη παίζει σημαντικότατο ρόλο για αυτό και πρέπει η συντήρηση του κλιματιστικού σας να γίνεται τακτικά ακόμα κι αν το ίδιο δεν σας το «ζητήσει». Τα φίλτρα πρέπει να είναι συνέχεια καθαρά καθώς αν μπλοκάρουν το πιο πιθανό είναι να σας αφήσουν χωρίς κλιματισμό στις στιγμές που θα τον έχετε απόλυτη ανάγκη. Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι και η λίπανση του κομπρέσορα που εξυπηρετεί στην καλύτερη δυνατή λειτουργία του.

«Ακούστε» το καλά
Το κλιματιστικό μπορεί να σας δώσει μήνυμα ότι χρειάζεται  επισκευή μέσα από τους θορύβους του. Αν το ακούσετε λοιπόν να παράγει παράξενους ήχους που δεν είχατε ξανακούσει καλό θα είναι να μην αμελήσετε την επίσκεψη σε κάποιον ειδικό. Αυτές μπορεί να είναι οι πρώτες ενδείξεις μας δυσλειτουργίας του κομπρέσορα που να δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στο όλο σύστημα του αυτοκινήτου σας.  
«Καλύψτε» τις άσχημες μυρωδιές
Αν από το κλιματιστικό σας εκκρίνονται δυσάρεστες οσμές τότε έχετε ακόμα έναν λόγο για να το ψάξετε. Η πιθανότερη αιτία για τη δυσοσμία του κλιματιστικού οφείλεται στα βακτηρίδια που δημιουργούνται εντός του. Η σπάνια χρήση του συστήματος ή η μη σωστή συντήρησή του είναι πολύ πιθανό να προκαλέσει την ανάπτυξη βακτηρίων στους αγωγούς του κλιματισμού και στα φίλτρα και να φέρνουν άσχημες μυρωδιές. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα μολυσμένα αυτά στοιχεία μπορούν να προκαλέσουν επιπτώσεις και στην υγεία σας όπως πονοκεφάλους ή αναπνευστικά προβλήματα.

3 μικρά tips
Χρησιμοποιήστε το κλιματιστικό και τον χειμώνα. Τουλάχιστον μία φορά το μήνα δώστε του την ευκαιρία να λειτουργήσει είτε για να ξεθαμπωθεί το τζάμι είτε για να πετύχετε ταχύτερη θέρμανση. Το ψυκτικό που είχε παραμείνει στάσιμο θα κυκλοφορήσει στο κύκλωμα δυσχεραίνοντας την ανάπτυξη βακτηρίων.
Ψηφίστε ανακύκλωση. Ο φρέσκος αέρας που μπαίνει από έξω στο όχημα μειώνει την υγρασία πολεμώντας και πάλι τα βακτήρια.
Κλείστε τον κλιματισμό 5 λεπτά πριν φτάσετε στο προορισμό σας. Η παραπάνω κίνηση βοηθά στο στέγνωμα φίλτρων και αγωγών.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις